WORK IT OUT – INDUSTRIARVSDAG 2018

Välkommen till Världsarvet Grimeton för att fira WORK it OUT – industriarvsdag 1 maj! Firandet sker samtidigt på många olika platser runtom i Europa för att uppmärksamma industriarvens betydelse och är ett initiativ av Industriarvsnätverket ERIH

Kl. 17.00 MARIETTE – Mariette sågs senast i Melodifestivalen där hon deltog med låten ”For You”. Den 1 maj gästar hon Industriarvsdagen på Världsarvet Grimeton i samarbete med Blixten & Co. Missa inte detta!

Kl. 10.30 Föreläsning med Bengt Spade – Lyssna till Sveriges främsta industriarvshistoriker Bengt Spade när han berättar om Industriarvssamhället – ett samhälle i förändring. Följ med i ett bildspel som väcker minnen och knyter an till olika platser och berättelser.

Kl. 11.30 (09.30 UTC) SAQ Sändarstart – Känn lukten av olja och upplev det öronbedövande ljudet från den snart hundra år gamla sändaren när den startas upp av föreningen Alexander. Följ med i uppstarten av maskinen tillsammans med inslag av spännande kuriosa. Utsändningen  sker kl 12.00 (10.00 UTC).

Uppstart sker kl 11.30 (09.30 UTC) och utsändning på 17,2 kHz CW sker kl 12.00 (10.00 UTC).
Se också live video sändning på www.alexander.n.se eller på vår YouTube kanal.

Inga QSL kort kommer att ges, och ingen lista med mottagna rapporter kommer att publiceras, men vi tar tacksamt emot kortare mottagningsrapporter på info@alexander.n.se.

Kl. 14 – 16 Science Safari – Prova att experimentera och laborera tillsammans med gänget från Science safari i den gröna bussen.

Kl. 16.00 Eldshow – Känn hettan från den flammande elden som svingas genom luften av den skickliga fakiren Alburn.

Kl. 14.30 Godisregn – I samarbete med ICA Hunnestad bjuds alla godissugna barn på ett färgsprakande godisregn.

Fler aktiviteter är på gång och programmet uppdateras kontinuerligt.

Mat och fika finns till försäljning under dagen. Visningar av radiostationen erbjuds vid fasta klockslag där det är först till kvarn.

*med reservation för eventuella ändringar.

 

Boka biljett här!

Subscribe!

Be the first to know about upcoming SAQ transmissions by subscribing to our newsletter.

No, thanks!